233364.jpg

Spede ja Simo, Spede Pasasen elokuvassa Pähkähullu Suomi ( 1967 )

Höhhelssen tuli Sörsselssönistä eilen mieleen.

Äiti vei minut lapsena usein elokuviin. Taidettiin käydä katsomassa kaikki Uuno Turhapuro, ja Spede-elokuvat, ja päälle vielä monia muita. 

Spede ja Simo, Hartikainen ja Sörsselssön, tulivat lapsena minulle tärkeysjärjestyksessä aina ennen Vesa-Matti Loirin esittämää kohkaavaa Uunoa.

Simo Salmisen, ja Spede Pasasen kasvoissa oli jotain turvallista, tutun tuntuista ja vekkulia.

                                          *          *         *

Satoi koko yön.

Taas painajainen, jossa jouduin koulunpenkille. Tällä kertaa työvoimatoimisto oli pakottanut minut erämaahan, suljetulle alueelle aarniometsään, pitkille kursseille. Katselin arkana ympärilleni, ja ihmettelin, että täällähän on porukkaa aivan perkeleesti. Osa ihmisistä näytti robooteilta. Hetkeä myöhemmin tajusin, että olen tarkemmin ottaen avaruusasemalla, enkä koulussa. Yritin katseellani tavoittaa tuttuja kasvoja, mutta kukaan ei kiinnittänyt minuun mitään huomiota.

Odotin kärsimättömänä yhdessä muiden humanoidien ( sisäistin yht'äkkiä hyvin selkeästi olevani toisesta aurinkokunnasta ) ja avaruusolioiden kanssa lähtöä seuraavalle planeetalle. Vietimme jonkinlaisia päättäjäisjuhlia. Kaikki olivat innoissaan, mutta omissa maailmoissaan. Jotkut olivat hiprakassa, parejakin muodostettiin, mutta minulle ei riittänyt mitään eikä ketään. Mietin epätoivoisena, että missähän puffetpöytä on, sillä minulla oli hirvittävä nälkä.

Sitten heräsin. Käsi oli puuduksissa. Lätkin sitä pitkän aikaa, ennen kuin veri alkoi kunnolla kiertämään.

Leenan blogista poimittua: Psykopaattitesti

Oma tulokseni: Olet 57% psykopaatti

75% ovat vähemmän psykopaatteja kuin sinä

4% ovat yhtä psykopaatteja kuin sinä

20% ovat enemmän psykopaatteja kuin sinä