Tein eilen tunnelmallisen pyöräreissun rantatietä pitkin aina kirkolle saakka. Jonkun verran sataa tihrutti ja tuuli, mutta ei se haitannut. Oli kaunista. Kolme poikaa tuli kalavehkeet kainalossa vastaan, teki mieli kysyä, olivatko saaneet mitään. Ensi vuonna otan kalastuslupa-asioista selvää, ja menen virvelöimään, tai ainakin onkimaan, johonkin tähän lähelle. Jäin pitkäksi aikaa katselemaan merta, ja muita kävelylle tai muuten vain liikkeelle lähteneitä ihmisiä. Keskustassa, torin laidalla, joku mies soitti haitaria. Kuuntelin hetken.

Pyörän lokasuoja paukkui, muuten en huomannut fillarissa muuta vikaa kuin epämukavan penkin. Kyllä sillä ajamaan pystyy, vaikka koottu vanhoista osista onkin.

Liisa soitti eilen, ja kysyi huolissaan, onko minulla kaikki hyvin, mitä olen syönyt, olenko saunonut jne. Sanoin että, hyvä on vointi, olen syönyt ähkyksi asti, juonut kahvia liikaa, ottanut BB:it videolle, rakastan sinua, huomenna nähdään.

Texas Hold Em'iä tulee televisiosta nytkin. Kovaa peliä on. Voittaja saa miljoona dollaria. Luoja yksin tietää, mitä häviäjille tapahtuu, menevät hirteen, tai köyhäintaloon varmaan. Eilen tuli lisäksi mielenkiintoinen ohjelma amerikkalaisesta miehestä, johon on salama iskenyt neljä kertaa. Neljä kertaa?

En osannut päättää oliko kyseessä maailman huono -, vai hyväonnisin mies. Äijän täytyi pidellä joka kerta ukkosen tullen kaksin käsin lähimmästä sähkötolpasta kiinni.

Ilmatieteen laitos

                                           *          *          *

Finnish Debression Blogs