374010.jpg

"Pitää elää armottomasti. Se tietää, että turpiin tulee, joutuu häpeään, naurunalaiseksi, ei koskaan oikein pääse viisaitten kirjoihin, vanhojen kirjoihin kuitenkin. Terrierinä, kuono pystyssä, häntä heiluen ja kaikki maailman hajut nenässä."
- Outi Nyytäjä

Elämä ja sen tarkoitus

                         *          *          *

Kylmää on. Onneksi patterit toimivat. Tietokoneen tuuletin sen sijaan ei toimi, on temppuillut jo jonkin aikaa. Kone kuumenee välillä aivan hemmetisti, katkaisee virran toisinaan itsellään, kesken kirjoittamisen. Ikävä juttu. Takuuaikakin taitaa olla mennyt umpeen. Eilen kun maksoin nettipankin kautta laskuja, pelkäsin vehkeen kilahtavan kiinni kesken toimituksen.

Pakon sanellessa omat ehtonsa olet vastaanottavana osapuolena, halusit sitten tai et. Tosipaikan tullen ihmisellä ei ole aikaa valita asennetta,

eikä valittaa.

Se tapahtuu, mikä tapahtuakseen on, olitpa millä mielin tahansa.  Tämä tuli mieleen kaverista jolla ala-asteella kesken koulun jounäytelmän repesivät housut -perseen kohdaltapa tietenkin, mistä muualtakaan.

Naurunalaiseksi tai pilkatuksi joutuminen ei vaadi ihmiseltä itseltään mitään, riittää kun tulee vääränä päivänä, väärään aikaan paikalle ja kohdalle osuu mahdollisimman huono säkä.