342224.jpg

Susupetalilta siepattua. Haasteessa pitää kirjoittaa tarina, jossa esiintyvät sanat hyvä, kupla, tuoksu, oranssi, pinta, syvä, värinä, pisara. Haastetta saa vapaasti jatkaa eteenpäin.

Bertil & Anna

- Luikuri Bertiliä ei voi kuin ihailla, Anna katsoo minua.

- Miten niin?

- Itsepetoksen suurruhtinas, perijämiljonääri Bertil Lageroos voi kutsua sinut toverillisessa ja sydämellisessä hengessä neljänsadan neliön kämppäänsä lounaalle, tai teelle ja pipareille, kysellä kuulumisia, kestitä kuin kuningatarta, olla hyvä, saunottaa, syöttää, juottaa, sytyttää kolme tuoksukynttilää pöydälle, tarjota sikaria, olla kaikin puolin sympaattinen ja empaattinen, saada sinut uskoutumaan, kertomaan noin vain kaiken itsestäsi, tarjota manikyyrin, kasvohoidon, hieronnan ja päälle vartin solariumissa. Seuraavassa hetkessä Bertil kirjoittaa huonosti peitellyn nimimerkin suojissa terapeutillesi ja lässyttää, lukkojen taakse sinut saadakseen käsittämätöntä hevonpaskaa sinusta, sinun tekemisistäsi, ihmissuhteistasi, ammattietiikastasi, työhistoriastasi ja terveydentilastasi. Bertil on kupla. Bertil ei koskaan unohda kutsuilla pöytäkeskusteluissa mainita, kun minusta on kysymys, että tajuatteko kai te nyt saatana kaikki että kyseessä on henkisesti romahtanut ihminen, psykoneuroottinen seko, narkomaani, skitso, pipipää, alamaailman yhteyksistään tunnettu, sen tuoksu on perverssin löyhkää.

- Taidat olla vainoharhainen, minä sanon Annalle.

- Vitut olen. Minun rahojen perässä se on. Ja jotta oksennuksen mukana liruisi ulos vielä sappinesteetkin Bertil soittaa Stefanille, isäukolle, puolisollesi, sisaruksillesi, mummolle, sedille ja tädeille, ja mitä lorullisimmin sanakääntein pyytää, pitäkää silmällä Annaaenää hiuskarvan verran matkaa pöpilään sillä flikalla, sen hiustenväri on tätä nykyä oranssi ja cockerspanielin nimi Pinta.

- Jaa.

- Mielisairaalassa minä tätä menoa olen, ja lopulta holhouksessa. Ja siihen se lellitty mamman poika pyrkiikin, se haluaa kaiken. Bertil ei kestä sitä, että äiti jätti jotain minullekin ja muille. Bertil ei ole paha ihminen, e-hei. Bertil ei omaa etuaan metsästä. Miksi metsästäisikään, Bertilhän on kirjallisen uransa huipulla, ainakin omasta mielestään, ympäri maapalloa tunnettu. Bertilin oikeudentaju vain on poikkeuksellisen syvä. Bertil on totuuden ja kohtuuden asialla. On kysymys periaatteista ja asioista. Ei Bertil sinun sieluusi vammaa halua, eikä perintöosuutta metsästä. Bertil on itseään isommalla asialla, aina. Kuin amerikkalainen tv-pappi tai saarnaaja. Bertil korjaa vääryyksiä ja erehdyksiä. Bertilin yliherkässä sielussa käy värinä, sen silmään ilmestyy pisara, jos joku on päästä sen yliahneesta mielestä, vääristyneestä todellisuudentajusta ja kateellisesta luonteesta perille.

                                        *          *          *

Katsottiin eilen Ed Woodista kertova elokuva. Johnny Deppiltä melko hauska roolisuoritus. Tiedä sitten, millainen alkuperäinen Ed Wood oli. Mies joka uskoi unelmiinsa varmaankin.

Tuulista on, myrskyää oikein. Lumipyry alkoi juuri äsken. Kotipäivä tulossa.