6576E167-A85D-49C5-936D-07FBBD5AFFCC.jpg

...olen nyt kilpaillut vuoden, mutta en aio enää jatkaa toista vuotta. Otan korkeintaan osaa satunnaisesti mielenkiintoisimpiin kilpailuihin, siinä kaikki. Vuosimaksu oli n. 25e.
Olen voittanut Viewbugissa kaksi haaste kilpailua, mutta siihen on menestys toistaiseksi jäänyt. Viewbugissa on paljon käyttäjiä. Play-kaupasta sovelluksen on ladannut yli satatuhatta ihmistä, joten mahdollisuudet voittoon voi jokainen laskea siitä.
Pelkkä taito ei riitä, pitää olla mukana tuuriakin vähän kaikissa näissä isommissa kilpailuissa. Pitää myös valita isosta määrästä sivustoja ja kilpailuja, mihin on järkevää osallistua. Kaikessa ei voi olla mukana, varsinkaan jos on pienituloinen. Useimmat paikat maksavat, ja jos ei maksa paikka niin sitten maksaa ainakin osallistuminen kilpailuihin - tai päinvastoin. 
Kannattaa pidemmän päälle seurata myös mitä missäkin kisassa on palkintoina. Esim. Viewbugissa vain vähän isommissa kilpailuissa on pääpalkintona edes Canon kamera.

Sony World Competition Landscape sarjan voittaja sai 5000 dollaria + valtavan julkisuuden ja tavarapalkintoja päälle. Ammattilaissarjan voittaja nettoaa 25 000 dollaria. Vuoden Luontokuvan voittaja tienaa 10 000 e. Nämä on jo sellaisia rahoja jotka panee köyhän yrittämään. 

500px sivustolla on hyvä taso kuvaajissa ja tasaiseen tahtiin kilpailuja, mutta siellä on vähän sama juttu kuin Viewbugissa, että palkinnot ei päätä huimaa. Maksoin useamman kuukauden n. 4e kuukausi maksua sinne, mutta lopetin sen kun tajunnut pidemmän päälle mistä maksoin.

 

Youpiciä en voi suositella oikeastaan kenellekään. Minulla on siellä kyllä kuvia, mutta yksityisviesteinä tulee jatkuvasti viestejä joltakin Lisalta ( heh! ) joka ainakin sanoo edustavansa ylläpitoa ja ovat kuulemma siellä päässä  t o d e l l a  vaikuttuneita minun kuvistani. Olen oikea superlahjakkuus, jos heitä on uskominen!
Jokainen Youpicin käyttäjä tulee tutuksi tämän ylisanoja vuodattavan Lisan kanssa, joka lupaa maat ja taivaat, kunhan vain alkaa maksaa heille joko kuukausi tai vuosimaksua.

 

Flickrissä minulla on tuhat kuvaa, EyeEmissä vähän yli 1200 kuvaa. Kummastakaan paikasta minulla ei ole sen enempää hyvää kuin huonokaan sanottavaa, enkä ole ottanut maksullista vaihtoehtoa Flickrissä käyttöön, vaikka sitä on tarjottu, kun en näe siihen mitään syytä. 
 

Ylipäätään vähennän tulevina kuukausina ja vuosina netissä roikottamieni kuvien määrää, ja siirryn yhä enemmän tekemään oikeita tauluja, kun se homma tuntuu minusta kaikkein mielekkäimmältä. Olen jo nyt poistanut tuhansia vanhoja kuvia, ja vielä olisi paljon poistettavaa jäljellä. Instagramissakin minulla oli suurimmillaan n. 1800 kuvaa, nyt on alle tuhat, mutta niistäkin olisi fiksuinta ottaa vielä puolet pois.

Täytyy katsoa asiaa ajan kanssa.
 

One Eyeland lienee paikka johon jatkan matkaani seuraavaksi. Siellä on kyllä korkeat maksut, mutta isot näyttää olevan kilpailutkin ja kuvaajissa huikea taso. Vaikuttaa jännittävältä!
 

Kirjoittelen myöhemmin lisää, miten sen homman kanssa kävi.