301270.jpg

Blue Velvet   David Lynch

                  *          *          *

Lähikaupasta olisi saanut kymmenen kilon perunasäkin alle neljällä eurolla. Harmitti, kun en ollut pyörällä liikkeellä aamulla. Perunoita hyvä olla varastossa. Perunasta saa aina jotain, vaikka kaikki muu olisikin loppu.

Kahdeksan päivää Jouluun. Lahjat ostettu, ruoat melko pitkälti valmiina. Seesteinen viikko edessä. Maanantaina kuulen psykologisten testien tulokset. Saa nähdä mikä odottaa. Ainakin viidesti minulta on kysytty harhoista. Turussa, jo vuosia sitten, asiasta kysyi lääkäri ja psykiatri. Nyt täällä Naantalissa lääkäri, psykologi ja psykiatri. Tuntuu vähän ihmeelliseltä. En tiedä, mitä ajatella.

Liisa ei hämmästynyt. Tietää minut.  Liikun mielelläni huojuvalla maaperällä. Epätoden, ja toden välimaastossa. Faktan ja fiktion. Unen ja valvetilan. Näen ja kuulen asioita, joita ei ole olemassa muille - näin olen ymmärtänyt.

Ylivilkas mielikuvitus, rinnakkaismaailmat, keksityt ihmiset, tapahtumat, tarinat, paikat ovat minuuteni,  hengissä pysymiseni kulmakiviä. En mitenkään olisi selvinnyt menneistä vuosista ilman niitä.

Kokonaan toinen kysymys on, onko raja itselleni selvä. Erotanko kadulla vastaan tulevan enkelin harhaksi, vai lähdenkö siitä, että kyseessä on enkeli?

Pirullista, jos asiasta aletaan tehdä numeroa. En jaksaisi vatvoa tällaista. Minulta vaaditaan tässä kohtaa liikaa.

301591.jpg

Muussia ja kermakalaa tänään. Perunasalaattia. Paljon kahvia. Kaunista ulkona. Aurinko paistaa. Lähdetään varmaan kävelylle kohta.