320030.jpg

Ei yllätyksiä eilen. Mikään ei auttanut. Nukahdin yhdeltätoista. Seuraavaksi oli aamu. Kova sumu oli. Liisa sanoi ilotulituksen näkyneen hyvin silti. Ihmetteli, miten en herännyt. Pauke oli kuulemma kova aamuyöhön saakka. Tylsää ohjelmaa tuli televisiosta koko illan. Tänään näyttää tulevan parempaa. Paikka auringossa otettava videolle. Suuri määrä ruoista ja herkuista jäi syömättä. Makkarakeittoa jääkaapissa iso kattilallinen. Jäätelöön ei koskettukaan. Sipseistä, hampurilaisista ja limsoista sentään meni osa.

Maanantai. Tuntuu sunnuntailta. Vuosi vaihtunut. Saunottava tänään. Ei enää kolmea kuukautta ja täytän neljäkymmentä. Sitä ennen, tässä kuussa viisivuotishääpäivä. Ihmeellistä on elämä. Tapahtuu asioita, joita ei olisi uskonut nuorena. Ei synkimpien vuosien tai hetkien tullen ainakaan.

Yhdeksän uutiset taisi mennä jo. Hiljaista on, kuin pommin jäljiltä. Sateiselta ja nuhruiselta näyttää ulkona. Taidan ottaa vielä tirsat. Koko talossa ei ole hereillä kukaan eikä taida olla viereisissäkään. Pimeänä jokainen ikkuna.