344478.jpg

Oppimisvaikeus

Oppimisvaikeudet voivat johtua mm. sanasokeudesta, keskittymisvaikeudesta tai kehitysvammasta. Ongelmanratkaisukyvyllä on suurin vaikutus henkilön kykyyn käyttää tietokonesovelluksia vaikuttaen näin oppimisprosessiin. Monet henkilöt joilla on oppimisvaikeuksia pystyvät oppimaan, jos tieto on esitetty selkeässä muodossa ja henkilön taitoja vastaavassa tahdissa. Audiovisuaalisen esitystavan on todettu edistävän oppimisprosessia.

Microsoft

Apteekissa. Selvisi tuo triptyl asia. Triptyl tarkoitettiin minulle mielialalääkkeeksi, somadril kipulääkkeeksi. Syystä jota en pysty selittämään, minä olin käsittänyt että otan joko/tai, vuoropäivinä. Ei ihme että ollut kovia kramppeja, vihlontaa ja särkyä, kun vähensin jokin aika sitten somadrilin minimiin, melkein olemattomiin. Triptyl ja somadril tukevat toinen toisiaan, otettava kuten reseptissä seisoo + 3 oxaminia päivässä. Hirvittää joskus. En tajua asioita helpolla, kaikki selitettävä hitaasti moneen kertaan tai kirjoitettava paperille pölkkykirjaimin, vasta sitten menee perille. Muistilappuja, muistilappuja, muistilappuja. Tarvitsen apua ja tukea monissa asioissa. Rääkymällä minun kanssa ei pääse pitkälle, mutta kärsivällisesti ja rauhallisesti selittämällä, sovitellen, tilastoihin, karttoihin, kaavoihin tukeutuen ymmärrän kyllä mistä puhutaan, osaan ottaa kantaa, toimia, osallistua, tarjota omaa mielipidettäni, tehdä mitä täytyy ja saada aikaan tuloksia. Testeissä tämä piirre tuli esille korostetusti.

Jokunen vuosi sitten suututin erään ihmisen kieltäytymällä koskemasta purkinavaajaan. Sanoin, että kun en osaa niin en osaa käyttää sitä, miksi helvetissä siitä asiasta pitää tehdä numeroa? Syntyi pitkä hiljaisuus, tuttavani näytti miettivän jotain. Viikkoa myöhemmin sama henkilö tuli luokseni uuden purkinavaajan kanssa, ja vaati tiukasti minua kokeilemaan sitä. Ei! ei tullut kysymykseenkään. Vitutti suunnattomasti, mutta suostuin pitkin hampain. Ihmetys oli suuri, säilyketölkki aukesi helposti. Ystävätär katsoi minua, hymyili ja sanoi, se oli vasenkätisille tarkoitettu avaaja.

Joskus vastaus ongelmaan on lähempänä kuin uskookaan.