670069.jpg
Background information
Also known as The Wildbunch
Origin Detroit, Michigan, USA
Genre(s) Indie rock, various subgenres
Years active 1996–present
Label(s) Metropolis Records
Website electric6.com
Members
Dick Valentine - vocals
The Colonel - guitar
Johnny Na$hinal - guitar
John R. Dequindre - bass guitar
Tait Nucleus? - keyboards
Percussion World - drums

Etsinyt tietoja Electric Six yhtyeen nokkamiehestä Dick Valentinesta. Netistä löytyy monta melko hyvääkin juttua mm.

Dick Valentine of Electric Six : CRAVE MUSIC

Electric Six Dick Valentinen - tastes like chicken

mutta yksikään niistä ei valota yhtyeen hitin " Gay Bar " taustoja juurikaan. Seinäpöhköstä videosta vaikea päätellä mistä laulussa on perimmältään kysymys, varsinkin kun puolet sanoista on sensuroitu ruoskaniskuin kuulumattomiin. Desibeli.netiin tekemässään levyarviossa Jari Jokirinne kirjoittaa osuvasti " Surf-kitarointiin luottavassa Gay Barissa on myös rutkasti hittipotentiaalia, vaikka epäselväksi jää onko kyseinen kappale tarkoitettu vittuiluksi vai puolustushuudoksi. "

Alexander Laurencelle antamassaan haastattelussa rumpali M sanoo kappaleesta: " Yeah, it's nonsense. Dick wrote the song in my studio that I set up. I was cooking us some tuna melts. He said "M you have got to come down here." He was sitting with my acoustic guitar. He said, "I think that I have just written the stupidest song that I have ever written in my life." I fell to my knees because I was laughing so hard. I still think that it is funny. "

Electric Sixin toinen älpykkä Senor Smoke ei enää vakuuttanut, niin riemukas pläjäys kuin esikoinen Fire olikin. Yhtye teki levylle mm. cover version Queenin Radio Ga-Gasta. Ei kovin omaperäistä. Jokirinne kirjoittaa: "En usko olevani kovinkaan väärässä, jos tuomitsen Electric Sixin jo nyt yhden hitin ihmeeksi. Olen iloinen, jos bändi todistaa väitteeni vääriksi, mutta pelkäämpä että vuosikymmenen kuluttua Electric Six muistetaan vain ja ainoastaan kulttihitiksi jääneestä Danger! High Voltagesta! "

Hyvin mahdollista, aika näyttää.