391938.jpg

Yhdet rahat tuli, toiset ei. Hyvin tyypillistä. Ei muuta kuin vikaa jäljittämään. Mistähän päästä tällä kertaa alottaisi? Vaikea keksiä, varsinkin kun kyse ei ole minun rahoista vaan L:n, ja L on Turussa huomiseen saakka. Eipä auta minun soittelut tähän hätään. Ovat ilmeisesti käsittäneet jotakin jossakin virastossa väärin, L:n työt alkavat ensi viikolla, ei tällä viikolla.

Iso ryöstö tehty eilen keskellä Turun keskustaa. Suuret operaatiot pantu poliisien puolelta pystyyn. Luulisi olevan hankalaa selvittää tuollaisia juttuja. Mitenköhän tutkinnassa edetään? Itseltä katosi kaksi paitaa ja yhdet housut jossain vaiheessa talvea, enkä vieläkään tiedä minne ne joutui. Epähuomiossa roskalaatikkoon varmaan.

Viime yönä palasin unessa yli kolmekymmentä vuotta ajassa taakse päin. Kävelin Aurassa pitkin tuttua, kovasti rakasta maalaistietä. Nyt tein matkaa samalla soratiellä taas, ja minun oli hyvä ja turvallinen olla. Katselin omenapuita, lintuja, latoja, heinäpaaleja, pellolla olevia lehmiä ja kahta vanhaa naista. Vatsa kurni, mietin olisiko naisilla tarjota kahvia ja voileipiä. Ajattelin, että parempi olla kysymättä, naiset vaikuttivat häijyiltä tapauksilta, tappelivat äänekkäästi jostakin typerästä asiasta enkä halunnut joutua siihen väliin millään tavalla, toisella oli silmä mustana ja vasemmassa kädessä kaulin. Ihmettelin miten pimeää oli, vaikka oli kesä. Tässä kohtaa tajusin olevani hereillä, kello oli kolme enkä nähnyt mitään vaikka jätin yöksi verhot auki.

L soitti. Oli huomannut raha-asian, ja lupasi selvittää jutun. Pelkkä erehdys kyseessä luultavasti.