344483.jpg

Blogin oikea laita mennyt sekaisin, laatikoiden järjestys muuttunut itsestään. Huomasin asian illalla, mutta luulin näkeväni väärin. Täytyy varmaan tehdä jotain.

Raisiossa alkaa jotkin kurssit ensi viikolla, Liisa menossa sinne. Toivottavasti tykkää olla. Kursseilla kuulemma osattava tietokoneen käyttöä, ainakin vähän. Kiire tulee atk-alkeiden opettamisen kanssa minulla.

Liukasta ulkona. Kauppareissu vei puolta kauemmin aikaa kuin tavallisesti. Jalat oli mennä alta väkisinkin, mäkiosuuksista en ollut selvitä millään. Eilen sain räpsittyä joitakin kelvollisia kuvia. Sää oli toisenlainen kuin tänään. Oli kyllä mukava ulkoilla, mieli piristyi. Käveltiin keskustaan ja takaisin. Muisteltiin joitakin vanhoja tapahtumia, sitä kun tavattiin, tutustuttiin, miten paljon kaikki on muuttunut. Miten pitkälle on päästy, verrattuna siihen kun ei vielä ollut mitään. Pari vuotta sitten saatiin leipää, ryynejä, jauhoja, säilykkeitä ja muuta ruokaa Turun Seudun Työttömien tiloista Sepänkadulta. Liisa oli siellä siivoojana. Nyt ei ole tarvinnut hakea ruoka-avustuksia enää, eikä käydä sossussa kuuteen vuoteen.

Omat jalat kantaa, kompastellen mutta kuitenkin. Viimeisen kolmen vuoden aikana en ole joutunut olemaan työttömyyskortistossa montaakaan kuukautta. Tällaiset asiat on tärkeitä, ainakin jos on kova näyttämisen halu. Minua ei tallota. Minusta on johonkin, vaikka ei kaikkeen olekaan.