294984.jpg

Söin itseni ähkyksi eilen. Käsi sydämelle, kukapa ei olisi syönyt? Päivä venahti pitkäksi. Ensimmäiset juhlavieraat saapuivat yhdeltätoista, eikä kahdeltatoista kuten luulin. Sanoin Liisallekin, että tulee vasta puolelta päivin. Minun oli määrä olla paikalla tuntia ennen muita. Join kaikessa rauhassa kahdeksalta kotona aamukahvia, kun sain sähköpostitse tiedon, että pian pitäisi olla kilometrin päässä linja-auto pysäkillä. Panin juoksuksi, mutta myöhästyin autosta silti. Puoli tuntia odotin seuraavaa autoa. Kyllä harmitti.

Yhtä ja toista järjesteltiin mummon kanssa ennen muiden tuloa. Lamppuja piti vaihtaa, asetella tavaroita, astioita ym. Aikaa jäi vähemmän kuin olisin suonut. Ei silti tullut kiirettä. Viittä minuuttia ennen kuin ensimmäiset ihmiset saapuivat, isoäiti istui keittiön jakkaralla omissa ajatuksissaan, ja sanoi olevansa aivan naatti. Piristyi kyllä heti kun näki lapsenlapsenlapsensa jne.

295568.jpg

Hauskaa oli. Napsin kymmeniä kuvia. Oxamin teki puheliaaksi. Isä heitti asuntoautolla meidät kotiin. Äiti jäi toimittamaan tarjoilijan ja tiskarin virkaa lopuksi päivää. Hyvin oli kuulemma sujunut.